rahmihoca.comTARİHNOSTALJİSARAYBOSNADA VEFANIN ÇOK GÜZEL BİR ÖRNEĞİ.
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: SARAYBOSNADA VEFANIN ÇOK GÜZEL BİR ÖRNEĞİ.  (Okunma Sayısı 86 defa)
RahmiHoca
rahmihoca
ADMİN
Çalışkan Üye

raseyhoglu@hotmail.com
E-Posta
« : Aralık 17, 2007, 12:47:09 ÖÖ »

SARAYBOSNADA VEFANIN ÇOK GÜZEL BİR ÖRNEĞİ.

400 YIL ÖNCE ÖDENDİ

Saraybosna'ya 60 km mesafedeki Zenica'da BM Baris Gucu bunyesinde gorev yapan Turk birliginin komutani sunlari anlatmis:

Zenica'daki Türk taburunun komutanları, Belediye Başkanlığından aldıkları müsaade ile, şehrin en büyük salonunda kültür faaliyetleri ve sosyal programlar uygulamaya başlamışlar. Bu faaliyetler sırasında sivil giyinen askerlerimizle cevre halkı bir anda kaynaşmış. Salon dolup dolup tasmaya başlamış.

Bu rağbeti gören ABD askerî birliğinin komutanı, benzer bir faaliyet için Belediye Başkanından haftanın bir günü de ayni salonun kendilerine tahsis edilmesini ister... Başkan bu isteği soğukkanlılıkla karsılar:

- Kirasını ödemeniz kaydıyla salonu tahsis ederiz...

- Kira isi kolay, ne kadar?

- Bir gün için 40 bin dolar.

- Siz ne diyorsunuz? Bu çok yüksek!.. Türklere bu pahalı gelmiyor mu? Ödeyebiliyorlar mi bu bedeli?

- Sayın Komutan! Pahalıya mi yoksa ucuza mi bilemem? Çünkü Türk askeri bu bedeli, tam 400 yıl önce ödedi!

« Son Düzenleme: Temmuz 05, 2008, 10:19:37 ÖS Gönderen: RahmiHoca » Logged
ibrahimhakkidemiray
Çalışkan Üye

ibrahimhakkidemiray@hotmail.com
E-Posta
« Yanıtla #1 : Ocak 26, 2008, 01:08:18 ÖÖ »

bu vefaya,bu dostluğa,bu kardeşliğe,bu güzelliğe insan canını ortaya koyar.Çok duygulandım ne mükemmel bir hadise................................... teşekkürler hocam

KARANLIĞA EL UZANMIŞ
ÖLÜMÜN ELİMİ NE?
YAPILACAK BİR ÇOK İŞ VAR
BU GELEN DELİMİ NE?
RahmiHoca
rahmihoca
ADMİN
Çalışkan Üye

raseyhoglu@hotmail.com
E-Posta
« Yanıtla #2 : Ocak 26, 2008, 01:19:55 ÖÖ »

Yeryüzü Doktorları gittikleri ülkelerde 'Osmanlı'nın Torunları' diye karşılanıyor 

Yoksul ülkelere giderek sağlık hizmeti veren Yeryüzü Doktorları, Afrika halkının kendilerini 'Osmanlı'nın torunları' diye karşıladıklarını anlatıyor. Gönüllü sağlık yardımı yapan Yeryüzü Doktorları (YYD), 28 Ocak'ta Afrika ülkelerinden Nijer'e gidiyor. 

12 gün boyunca çeşitli ameliyatlar yapacak olan Yeryüzü Doktorları, mart ayında da Filistin'e gidecek. 'Orada ve her yerde' sloganını kullanan YYD, 2000 yılından beri 20 ülkede yüz bini aşkın insana şifa elini uzattı. YYD Başkanı Doç. Dr. İhsan Karaman, faaliyet sebeplerini "Biz, yeryüzünün neresinde insanî ve tıbbî temel ihtiyaçlardan mahrum bir insan varsa, bundan bir ölçüde bizim de sorumlu olduğumuz düşüncesindeyiz." sözleriyle açıklıyor.

Üyeleri arasında doktor, diş hekimi, eczacı ve hemşirelerin bulunduğunu anlatan İhsan Karaman, "Yardım için gittiğimiz ülkelerde 'Osmanlı'nın torunları nerede kaldınız?' diye karşılanıyoruz. Biz de tarihsel sorumluluğumuzun gereği olarak bu insanlara şefkat elini uzatıyoruz." diyor. Tıbbî malzeme desteğini hayırseverler ve yardım kuruluşları aracılığı ile tedarik eden YYD, geri kalan tüm masrafları kendi cebinden karşılıyor. Doktorlar yol paralarını kendileri ödüyor, yıllık izinlerini gönüllü hizmetlerde kullanıyor. Yeryüzü Doktorları şu ana kadar Sudan, Inguşetya, Kongo, Filistin, Sierra Leone, Hindistan, Kenya, Bangladeş, Nijer, Sri Lanka, Bosna, Irak, Kosova, Guatemala, Makedonya, Endonezya ve Pakistan'da sağlık hizmeti verdi. Depremle yıkılan Keşmir'de on binin üzerinde hastayı tedavi etti.

YYD'den birisi olan KBB Uzmanı Prof. Dr. Harun Cansu, son bir yılda Filistin, Lübnan, Keşmir ve Sudan'da yaklaşık iki ay kaldı. Yüzlerce hastayı tedavi eden Cansu masraflarını da kendi cebinden karşıladı.

ibrahimhakkidemiray
Çalışkan Üye

ibrahimhakkidemiray@hotmail.com
E-Posta
« Yanıtla #3 : Ocak 28, 2008, 08:40:00 ÖÖ »

Herkes kendine yakışanı yapıyor. Vallahi böyle güzel çalışmaları duyunca coşuyorum,hayata yeniden bağlanıyorum. Bu haberi okuduğumda aklıma Bekir Sıtkı ERDOĞAN'ın şiiri geldi.

"İŞTE BUDUR GERÇEK FARKIMIZ BİZİM."

BİZİM TÜRKÜMÜZ

Atlarımız aldan, kırdan, yağızdan,
Akıncılar kopmuş gelmiş Oğuzdan,
Küçüklü, büyüklü hep bir ağızdan,
Dünyaca söylenir türkümüz bizim

Kanundur, değişmez dünyanın seyri,
Kimsenin kimseye dokunmaz hayrı,
Savaştan yılmayız, Allah’tan gayrı
Hiç kimseden yoktur korkumuz bizim.

Üç laf etsem Türküm derim, üçünde,
Sana cevabım var bana niçin de,